10. junija 2022 je bil večer rezerviran za nagrado za NAJ BRALCE od 1. do 5. razreda. 10 prebranih in predstavljenih knjižnih del je bila vstopnica za NOČ BRANJA. Veliko učencev je osvojilo to nagrado. Nagrado, da se prespi v šoli.

Večer smo pričeli čisto pravljično. Obiskali sta nas pravljičarka Zdenka Gajser in pravljičarka ter ilustratorka Alenka Spacal. Kar začarali sta nas s svojim pripovedovanjem in nas tako ponesli v pravljični svet. Iskreno smo jima hvaležni. Tako začarani smo nadaljevali večer ustvarjalno. Na voljo je bilo kiparjenje, slikanje, izdelovanje naprstnih lutk, poustvarjalno pisanje in priprava dramatizacije. Vsak je našel kaj zase.

Kmalu so se oglasili prazni želodčki in za le-te je poskrbel kuhar Marjan. Mmm, kako je pasal hot dog in palačinke. Hvala!

In že je padla noč in čas je bil za raziskovanje okolice šole. Odpravili smo se na sprehod z lučkami. Malo so svetile naše, malo pa kresničke, a bilo je razburljivo.

Očke so bile že malo zaspane po vrnitvi, a z veseljem smo si predstavili naše ustvarjanje. Nastalo je veliko izdelkov in kar dve dramski predstavi.

V poznih večernih urah je bil čas za postiljanje postelje. Spalnica je bila veliiika. In kot se spodobi, smo pred spanjem še malo brali, malo klepetali in kar hitro zaspali.

Noč je bila kratka, a sladka. Po jutranjem razgibavanju pa je sledilo malo polnjenje želodčkov, urejanje vtisov in že je bil čas za odhod domov.

Izkušnja je bila zanimiva in neprecenljiva.

Društvo prijateljev mladine Pesnica je ob svetovnem dnevu otroka (20. 11.) podarilo vsem učencem na področju Občine Pesnica obisk pisatelja Primoža Suhodolčana. Na OŠ Pesnica in v podružnični šoli v Pernici smo ga gostili 26. 11. 2021. Njihov namen je bil obdariti vse otroke in hkrati prispevati k uresničevanju vzgojnih in učnih ciljev na neopazen in nevsiljiv način.

Učenci so bili prireditve zelo veseli. Primož Suhodolčan je eden najbolj branih slovenskih mladinskih pisateljev. Njegove knjige so priljubljene, učenci jih poznajo, radi berejo, saj so polne humorja. Njegovi junaki imajo glavo in nos povsod tam, kjer ne bi smeli. Zato so otrokom blizu. Takšen je bil tudi njegov nastop: zanimiv, duhovit, poln smeha in zasnovan tako, da učence privabi v knjižnico po več zgodb.

Hvala Društvu prijateljev mladine Pesnica in gospodu Primožu Suhodolčanu.

Prilagodi izgled strani
Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.