21.10. 2021 se je v vrtcu v Pernici odvijal kostanjev piknik. Za osrednji program so poskrbeli člani PGD pernica. G. Rok Čep nam je predstavil poklic gasilca, gasilsko vozilo, opisal kakšne intervencije izvršujejo gasilci. G. Dejan Bratuša je staršem in otrokom demonstriral nudenje prve pomoči in oživljanje.

Nabor izbranih vsebin je tako otroke kot starše izjemno pritegnil. Otroci so sodelovali pri gašenju, ogledali so si gasilski avtomobil, se preizkusili v oživljanju. Druženje se je ob upoštevanju navodil NIJZ  nadaljevalo na igrišču vrtca, kjer so otroci in starši uživali ob domačih dobrotah in pečenih kostanjih.

Alenka Herceg, pom. ravnatelja za vrtec

Teden otroka  je program Zveze prijateljev mladine Slovenije že od leta 1954.

Letos  se je odvijal od 4. 10. do 8. 10. 2021. Tudi v našem zavodu ciljno in vsebinsko vsako leto načrtujemo in izvajamo dejavnosti v okviru le-tega. Letošnji moto tedna otroka se je glasil: RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! Vsebinsko smo tako skozi različne Kurikularne vsebine poudarili pomen igrivosti, sproščenosti, prijateljstva in igre.

V tednu otroka smo medse povabili:

  • pravljičarko in otroško pisateljico, bibliotekarsko specialistko g Tatjano Jamnik,
  • citrarko Moniko Heričko, ki je izvedla v našem vrtcu Glasbene delavnice,
  • kustosa muzeja NO Uroša Dokl, ki je v našem vrtcu izvedel delavnico »Muzej v kovčku«.

V tednu otroka se je v našem vrtcu odvijalo še veliko športnih aktivnosti, ustvarjalnih in naravoslovnih delavnic. Strokovne delavke vrtca so za otroke pripravile dramsko igro »Kdo je napravil Vidku srajčico.

Otroci so v naboru vsebinsko izvedenih aktivnostih izjemno uživali.

Alenka Herceg, pom. ravnatelja za vrtec

Prilagodi izgled strani
Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.